2006/07/08

チキンライス Chicken Rice

シンガポールのチキンライスは、日本のとは全然違います。その事を初めて知ったのは、昨年シンガポールへ行った時でした。一般的な日本のチキンライスは、鶏肉、たまねぎ、グリンピースなどをご飯と一緒に炒めたトマトケチャップ味です。シンガポールのチキンライスは海南風で写真のようなものです。私は他にヨーグルトドリンクのラッシー、デザートにバナナのロティを食べました。私が行った西荻窪にある「夢飯」は、とても美味しいので機会があったら是非行ってみて下さい。「夢飯」のオーナーはルイさんです。

Singaporean Chicken rice is totally different from Japanese rice. When I went to Singapore last year, I found this out. Normally, when Japanese people make chicken rice, we fry the chicken, onions, green peas and rice with ketchup. This is a photo of Singaporean Hainanese chicken rice. I drank a yogurt drink called lassi and had banana roti for dessert at the same time. I ate this meal at ‘Mu-Hung’ in Nishi-Ogikubo and the dishes were very delicious. I recommend this restaurant to you. Rui-san is the owner of Mu-Hung.